Ingredientai
- Ridikėliai 500 g
- Vanduo 1 st.
- Baltojo vyno actas 1 st.
- Cukrus 2 arbat. š.
- Druska 2 arbat. š.
- Garstyčių sėklos 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis grūdelių
- Laurų lapai 3 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Krapai 1 sauja kapotų šviežių
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai paruoškite marinatą: vandenį sumaišykite su cukrumi, druska ir baltojo vyno actu. Jei skonis pasirodys per blankus, pagardinkite trūkstamu akcentu. Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Juos sudėkite į nedidelį stiklainį, ten pat meskite lauro lapelius, berkite juodųjų pipirų grūdelius ir šaukštą garstyčių, sukapotus česnakus ir krapus. Viską užpilkite gerai išmaišytu marinatu, sandariai užsukite ir dėkite į šaldytuvą. Ragauti galima jau po paros!
Pastaba: Jei ridikėlius norite išsaugoti žiemai, užpilti reikia karštu marinatu. Vandenį užvirkite, berkite cukrų, druską ir maišykite, kol užvirs. Nukėlus vandenį nuo kaitros, supilkite actą ir šiuo marinatu užpilkite paruoštus ridikėlius. Sandariai užsukite, stiklainį atvėsti palikite dugnu į viršų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai