Ingredientai
- Svogūnai 1 kg nedidelių
- Druska 3 valg. š. 1 žiupsnelis - vandeniui pasūdyti ir 2 valg. š. - marinatui
- Vanduo 500 ml marinatui
- Actas 500 ml 9 proc. - marinatui
- Cukrus 1 valg. š. marinatui
- Prieskoniai: (mėgstamų cinamono, gvazdikėlių, kvapiųjų ir juodųjų pipirų, laurų lapelių - marinatui) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Svogūnus nulupkite, nupjaukite šaknų vietą ir dviem– trims minutėms įmeskite į verdantį vandenį.
- Išgriebkite ir tuoj pat perliekite šaltu vandeniu. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir palaikykite 20 minučių.
- Iš nurodytų produktų išsivirkite marinatą. Svogūnus sudėkite į stiklainius ir užpilkite karštu marinatu.
- Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita