Ingredientai
- Veršiena 675 g 4 gabalėliai nugarinės su kauliukais
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Svogūnų laiškai 2 sauja 2 šaukštai smulkintų
- Actas 1 valg. š. raudonojo vyno
- Česnakai 1 skiltelės
- Petražolės 1 valg. š. susmulkintų lapelių
- Bazilikai 1 arbat. š. 0,5 džiovintų
- Peletrūnas 1 arbat. š. 0,5 džiovinto
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Du šaukštus aliejaus sumaišykite su actu, sugrūstu česnaku, petražolėmis, svogūnų laiškais ir žiupsneliu pipirų. Į marinatą pamerkite mėsą, uždenkite ir laikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 24 val. Per tą laiką bent porą kartų apverskite.
2. Pjausnius iš šaldytuvo išimkite likus 1 val. iki kepimo, kad sušiltų.
3. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir iš abiejų pusių apskrudinkite mėsą.
4. Kiekvieną kepsnelį dėkite ant atskiro folijos lakšto (maždaug 30 cm skersmens), apibarstykite bazilikais, peletrūnais, likusiais pipirais, sandariai suvyniokite ir kepkite 160 °C orkaitėje 30 min.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita