Ingredientai
- Pomidorai 1 kg žali nedideli
- Krapai 1 sauja
- Svogūnai 2 vnt.
- Vanduo 3 l marinatui
- Druska 100 g marinatui
- Cukrus 50 g marinatui
- Actas 100 ml marinatui
- Laurų lapai 4 vnt. marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis žirnelių - marinatui
Kaip gaminti
- Pomidorus gerai nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į švarius stiklainius.
- Įmeskite po kelis krapų stiebelius ar šakeles, suberkite nuluptus ir griežinėliais supjaustytus svogūnus.
- Išvirkite marinatą iš nurodytų produktų ir karštą užpilkite ant pomidorų. Palaikykite penkias minutes, tuomet nupilkite.
- Vėl užvirkite, užpilkite ant pomidorų ir sandariai užsukite. Stiklainius užklokite stora anklode ir palikite per naktį, vėliau laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita