Ingredientai
- Baltojo vyno actas 220 ml
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Česnakai 4 skiltelės supjaustytos itin plonais griežinėliais
- Aitrioji paprika 8 vnt. raudonosios; supjaustytos 3 mm storio griežinėliais
Kaip gaminti
1. Aitriosios paprikos griežinėlius suberkite į stiklainį.
2. Visus likusius ingredientus pilkite ir berkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinės ugnies pamaišydami, kol cukrus ir druska visiškai ištirps. Gautą marinatą supilkite į stiklainį su paprika, atvėsinkite, uždenkite dangteliu ir dėkite į šaldytuvą.
3. Ragauti galite jau po 3–4 dienų, šaldytuve ši kiek prislopinto aštrumo „bomba“ puikiausiai išbus ir visą mėnesį ar dar ilgiau.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams