Ingredientai
- Alyvuogės 750 g 250 - juodųjų ir 250 - žaliųjų su kauliukais ir 250 g graikiškų „Kalamata“ alyvuogių
- Raudonėliai 1 valg. š. džiovintų spygliukų
- Rozmarinai 1 valg. š. džiovintų spygliukų
- Česnakai 3 skiltelės
- Medus 2 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis ankšties
- Apelsinai 1 vnt. sulčių
- Alyvuogių aliejus 1 st.
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotos pusės žievelės ir pagal skonį sulčių
Kaip gaminti
- Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus.
- Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis.
- Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.
- Medų išlydykite dubenėlyje virš garų.
- Gilesniame dubenėlyje sumaišykite visus smulkintus prieskonius, suberkite raudonėlius, rozmarinus, nutarkuotą citrinos žievelę, apelsino sultis ir aliejų.
- Paruoštą marinatą labai gerai išmaišykite, po lygiai supilstykite ant alyvuogių ir bent parą palaikykite šaldytuve.
- Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita