Ingredientai
- Alyvuogės 400 g juodųjų, be kauliukų
- Actas 150 ml baltojo vyno
- Druska 1 valg. š.
- Raudonėliai 1 arbat. š.
- Česnakai 3 skiltelės pjaustytų
- Citrinos 1 vnt. nebūtina
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Vanduo 250 ml
Kaip gaminti
- Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges.
- Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite aliejaus – kad būtų maždaug centimetro sluoksnis. Sandariai užsukite indelius ir dėkite į šaldytuvą. Po keleto dienų galite skanauti.
- Šaldytuve taip marinuotas alyvuoges galima laikyti dvi–keturias savaites.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita