Ingredientai
- Kriaušės 2 kg
- Citrinos 1 vnt. sultys ir 1 arbat.š. - tarkuotų žievelių
- Cukrus 500 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Actas 500 ml vyno
- Krienai 5 g 1 vnt. - šaknies
- Garstyčios 15 g saujelė sėklų
- Juodieji pipirai 10 vnt. žirnelių
- Pipirai 10 vnt. kvapniųjų žirnelių
- Mėtos 1 sauja šviežių
- Vanduo 1 l
Kaip gaminti
- Kriaušes nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis ir išpjaukite sėklynus. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nejuostų, ir sudėkite į puodą.
- Iš dviejų stiklinių vandens, nurodyto kiekio cukraus, citrinų žievelių, cinamono ir acto išvirkite marinatą, supilkite ant kriaušių ir laikykite per naktį.
- Marinatą nupilkite į puodą, užvirinkite. Kriaušes sudėkite į stiklainius, įmeskite po gabalėlį krieno, įberkite garstyčių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, mėtų lapelių ir užpilkite karštu marinatu.
- Stiklainius pridenkite dangteliais (tik neužsukite), sudėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie 20 minučių.
- Paruoštus konservus sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita