Ingredientai
- Lašiša 1 kg
- Citrinos 1 vnt. marinatui
- Druska 1 žiupsnelis marinatui
- Cukrus 1 žiupsnelis marinatui
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapnieji - marinatui
- Laurų lapai 3 vnt. marinatui
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis marinatui
- Vanduo 3 st. marinatui
Kaip gaminti
- Į puodą įpilkite vandens, sudėkite visus marinatui ruošti skirtus produktus ir užvirkite. Pavirkite kelias minutes.
- Lašišas supjaustykite stambiais gabalais, sumeskite į verdantį marinatą ir virkite lygiai tris minutes nuo įdėjimo.
- Sudėkite lašišų gabalus į stiklainius, užpilkite marinatu, sandariai užsukite ir palikite atvėsti. Šaldytuve galite laikyti iki mėnesio.
- Skaniausia marinuotas lašišas valgyti su karštomis bulvėmis.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita