Ingredientai
- Lašiša 400 g šviežių lašišų filė
- Apelsinai 1 vnt. sultys
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šaknies
- Austrių padažas 2 valg. š.
- Medus 1 arbat. š.
- Brendis 50 ml
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų pusės citrinos žievelių
- Česnakai 3 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis ankšties
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų pagal skonį
- Rožiniai pipirai (papuošimui) 1 arbat. š.
- Porai 1 vnt. lapas papuošimui
- Krapai 10 g kelios šakelės papuošimui
Kaip gaminti
1. Lašišų filė nuplaukite ir gerai nusausinkite.
2. Paruoškite marinatą: aitriosios paprikos gabalėlį susmulkinkite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite. Česnakų skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Apelsino sultis sumaišykite su austrių padažu, aliejumi, citrinų žievelėmis, brendžiu, medumi, pipirais ir druska.
3. Marinatu gausiai aptepkite lašišas, suvyniokite į maistinę plėvelę ir per naktį palaikykite šaldytuve.
4. Tiekite dailiai apjuosusi garuose troškinta poro juostele ir apibarsčiusi rožiniais pipirais.
5. Valgykite pjaustytą gabalėliais su skurdintos duonos kubeliais.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita