Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Kuminai 1 g žiupsnelis
- Pankolis 2 g žiupsnelis sėklų
- Kalendros 1 g žiupsnelis sėklų
- Muskatas 1 žiupsnelis malto
- Kardamonas 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis pagal skonį
- Alyvuogės 380 g žaliųjų be kauliukų
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių
- Apelsinai 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių
- Česnakai 3 skiltelės
Kaip gaminti
- Nedideliame puode pakaitinkite aliejų, suberkite visus sausus prieskonius ir maišydami kaitinkite keletą minučių. Nukelkite nuo ugnies.
- Suberkite alyvuoges, supilkite citrinų ir apelsinų sultis, išmaišykite. Sutraiškykite nuluptą česnaką ir sumeskite į puodą.
- Dar kartą išmaišykite, sukrėskite alyvuoges į stiklainius, sandariai užsukite ir dėkite į šaldytuvą. Galite pagardinti citrinos skiltele. Geriausia valgyti po trijų savaičių.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita