Ingredientai
- Stintos 1 kg
- Morkos 4 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Miltai 200 g
- Druska 1 valg. š. pagal skonį žuviai pasūdyti ir 1 valg. š. marinatui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti, pagal skonį
- Vanduo 1 l marinatui
- Cukrus 2 valg. š. marinatui
- Actas 5 valg. š. marinatui
- Pipirai 5 vnt. grūdeliai - marinatui
- Laurų lapai 3 vnt. marinatui
- Gvazdikėliai 3 vnt. marinatui
Kaip gaminti
1. Žuvis nuplaukite, išvalykite, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje.
2. Į išplikytus stiklainius sudėkite žiedeliais pjaustytus svogūnus ir morkas bei apkeptas stintas.
3. Vandenį užvirinkite, suberkite cukrų, druską, prieskonius, supilkite actą. Pakaitinkite ir karštą marinatą supilkite į stiklainius su daržovėmis ir apkeptomis stintomis.
Po paros jau galite skanauti. Gero apetito!
Plačiau skaitykite: Stintos „ant bangos“. Ruoškime ir ragaukime!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita