Ingredientai
- Ridikėliai 40 g puselėmis
- Agurkai 30 g griežinėliais
- Cukinijos 30 g juostelėmis
- Actas 30 g ryžių
- Gervuogės 20 g puselėmis
- Sultenės: 20 arbat. š.
- Medus 1 arbat. š. arba 10g
- Sezamų aliejus 1 arbat. š. skrudintų sezamų sėklų aliejus - 2 g arba 1/3 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis 2 g su mažiau natrio
- Aguonos 2 g ½ arbat. š.
Kaip gaminti
- Skustuku cukinijas supjaustykite juostelėmis.
- Sudėkite į puodą medų, supilkite ryžių actą, skrudintų sezamų sėklų aliejų, įberkite druską, nuolatos maišydami pašildykite. Tada atvėsinkite, sudėkite pusiau perpjautus ridikėlius ir juos pamarinuokite 10–12 min.
- Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
- Rekomenduojamas skrudintų moliūgų sėklų ir bazilikų pesto padažas.
Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita