Ingredientai
- Miltai 2 st.
- Kepimo milteliai 3 arbat. š.
- Aliejus 6 valg. š.
- Kefyras 250 ml
- Cukrus 300 g
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Kakava 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Miltus išsijokite su kepimo milteliais.
2. Du šaukštus cukraus sumaišykite su kakava.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol jis ištirps, supilkite kefyrą, aliejų ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltų mišinį ir išplakite tešlą.
4. Tešlą padalykite pusiau, į vieną dalį įmaišykite kakavos ir cukraus mišinį.
5. Keksiukų formeles ištepkite sviestu. Į kiekvieną formelę krėskite po šaukštą baltos tešlos, išlyginkite ją. Ant viršaus dėkite šaukštą tamsios tešlos ir viršų išlyginkite. Paskutinį sluoksnį padarykite iš šviesios tešlos, viršų vėl išlyginkite. Abi tešlas atsargiai pamaišykite mediniu pagaliuku.
6. Šaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-35 minutes. Iškeptus keksiukus ataušinkite ant grotelių.
Receptą atsiuntė Aleksandra Vasiljeva
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita