Ingredientai
- Miltai 2 st.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kakava 2 valg. š. nesaldintos
- Sviestas 100 g
- Cukrus 1 st.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Pienas 1 st.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
2. Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite riebalais ir šiek tiek pabarstykite miltais.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, sviestą, kiaušinius, vanilę ir pieną. Maišykite tol, kol masė taps vientisa.
4. Tešlą supilkite į kepimo skardą, prieš tai jos atsidėję 3/4 stiklinės. Į mažesnę tešlos dalį įmaišykite kakavą.
5. Tamsią tešlos masę pilkite ant šviesios, kad susidarytų raštas.
6. Pyragą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį. Kepimo pabaigoje tešlos konsistenciją patikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus iš pyrago jis sausas, pyragas iškepė.
7. Skanaukite su kava ar stikline šalto pieno.