Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 st.
- Jautiena 400 g kubeliais supjaustytos filė
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. smulkiai supjaustytas
- Bulvės 1 vnt. kubeliais supjaustyta
- Morkos 1 vnt. kubeliais supjaustyta
- Cinamonas 4 g
- Kalendros 4 g maltų
- Kmynai 4 g maltų
- Pomidorai 400 g konservuotų
- Slyvos 16 vnt. šviežių
- Česnakai 3 skiltelės
- Sezamo sėklos 20 g
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °С. Į didelę keptuvę supilkite alyvuogių aliejų. Įkaitus jam, dėkite gabaliukais supjaustytą jautieną ir suberkite prieskonius. Kepkite kelias minutes pamaišydami, kol mėsa apskrus.
2. Apkeptą su prieskoniais mėsą dėkite į karščiui atsparų indą. Paskui kelias minutes keptuvėje pakepkite susmulkintą svogūną, morką, sudėkite česnaką, konservuotus pomidorus, kubeliais supjaustytą bulvę ir patroškinkite.
3. Sumaišykite mėsą su daržovėmis, išdėliokite ant viršaus nuplautas, nusausintas ir per pusę perpjautas be kauliukų slyvas odele į viršų. Uždenkite indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 30 minučių. Paskui ištraukite ir užbarstykite sezamų sėklų, vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar apie 30–40 min., kol mėsa suminkštės.