Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt. supjaustyti gabalėliais
- Morkos 4 vnt. supjaustytos gabalėliais
- Obuoliai 3 vnt. nedideli, nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais
- Česnakai 3 skiltelės sutrintos
- Imbieras 1 valg. š. tarkuoto šviežio
- Žiediniai kopūstai 0,5 vnt. vidutinio dydžio
- Daržovių sultinys 500 ml arba vandens
- Kuminai 2 arbat. š. malto
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Kvapnieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.
2. Sudėkite obuolius, česnakus, imbierą, suberkite visus prieskonius ir dar maišydami kepinkite apie 3–5 minutes, kol visos daržovės persismelks prieskoniais, šiek tiek paskrus.
3. Suberkite kalafiorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę virkite apie 10 min.
4. Sriubą šiek tiek atvėsinkite, tada supilkite į elektrinę kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Jei sriuba pernelyg tiršta, atskieskite ją virintu vandeniu iki norimo tirštumo. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.
5. Patiekite pabarstę pistacijų riešutais ir kalendrų lapeliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita