Ingredientai
- Pienas 1200 ml
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
- Vanilė 1 vnt. ankštis
- Cukrus 150 g
- Ryžiai 225 g "Arborio"
- Rožių vanduo: (galima įsigyti indiškų prieskonių arba sveikų produktų parduotuvėlėse) 1 valg. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis malto
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Pistacijos 1 valg. š. žiupsnis - smulkintų
Kaip gaminti
- Į nemažą prikaistuvį storu dugnu supilkite pieną, įmeskite cinamonų lazdeles, vanilės sėklytes iš ankšties ir pačią ankštį.
- Ant silpnos ugnies užvirinkite pieną ir suberkite cukrų, kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps.
- Supilkite ryžius ir gerai išmaišykite, ant labai silpnos ugnies virkite dar maždaug 20 min., kol ryžiai taps minkšti.
- Kas keletą minučių pamaišykite, kad nekibtų prie dugno.
- Nukelkite nuo ugnies, ištraukite cinamonų lazdeles ir vanilės ankštį, įpilkite rožių vandens, išdėliokite į indelius, pabarstykite muskatų riešutais, cinamonais, pistacijomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Edita“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita