Ingredientai
- Jautiena 500 g maltos
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š. 1 - kukuliams ir ir 1 - padažui
- Mėtos 1 vnt. ryšulėlis arba petražolių
- Kuminai 2 žiupsnelis žiupsnelis maltų - kukuliams ir 1 arbat.š. - padažui
- Paprikos 1 žiupsnelis kajeno miltelių
- Druska 2 g kukuliams ir padažui
- Aliejus 3 valg. š. kokosų - kepti
- Pomidorai 500 g smulkintų savo sultyse - padažui
- Svogūnai 1 vnt. didelis - padažui
- Džiovintos slyvos 1 sauja mirkytų - padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - padažui
- Kalendros 1 žiupsnelis maltų grūdelių - padažui
Kaip gaminti
- Faršą sukrėskite į dubenį, suberkite visus nurodytus prieskonius, kapotas mėtas arba petražoles ir gerai išmaišykite.
- Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukulaičius ir dėkite juos į keptuvėje įkaitintą aliejų. Atsargiai vartydami apkepame iš visų pusių. Iškepusius sudėkite į lėkštę.
- Į keptuvėje likusį aliejų suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, apkepkite.
- Supilkite į keptuvę smulkintus pomidorus, suberkite paprikų miltelius, pipirus, kuminus, kalendras, susmulkintas slyvas, uždenkite dangčiu ir vis pamaišydami patroškinkite apie 10 minučių. Tada pagal skonį pasūdykite (jei padažas atrodo pernelyg rūgštus, galite įberti šiek tiek cukraus) ir sudėkite į padažą kukulius.
- Sumažinkite ugnį ir pamaišydami patroškinkite dar 10 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita