Ingredientai
- Porai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Pomidorai 1 vnt. didelis
- Žuvis 1 kg 1,5 kg - kelių rūšių nedidukių šviežių žuvų (tiks skorpionžuvės, upėtakiai, sardinės, ešeriai, karšiai, plekšnės ar kt.),
- Midijos 3 vnt. 3-4
- Krabai: nedidelis 1 vnt.
- Šafranas 1 g
- Čiobreliai 1 žiupsnelis
- Dašiai: 1 žiupsnelis
- Provanso žolelių prieskoniai 3 g žiupsnelis
- Apelsinai 1 vnt. žievelės
Kaip gaminti
- Nuluptus porus supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus ir pomidorą – kubeliais. Česnakus sutrinkite. Paruoštas daržoves pakepinkite aliejuje giliame puode storu dugnu. Suberkite prieskonius (išskyrus šafraną), pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Puodą uždenkite ir palikite, kol masė atvės.
- Sudėkite išvalytas stambiais gabalais supjaustytas žuvis ir kitas jūrų gėrybes, užpilkite vandeniu (jis turi žuvis kiek apsemti) ir kaitinkite ant stiprios ugnies (!), kol užvirs.
- Pavirinusi 10–12 minučių, ugnį sumažinkite, tada suberkite šafraną, apelsinų žieveles ir virkite dar apie 10 minučių. Tiekite su prancūziškojo batono skrebučiais, apteptais savo gamybos majonezu, gausiai pagardintu trintais česnakais.
Plačiau skaitykite: Garsiausios pasaulio sriubos. Verta paskanauti!