Ingredientai
- Maskarponės sūris 150 g
- Baltasis šokoladas 100 g
- Nerafinuotas kokosų aliejus 50 g
- Kokosų drožlės 100 g
Kaip gaminti
1. Į molinį dubenėlį suberkite tarkuotą šokoladą, sudėkite kokosų aliejų. Statykite indą į prikaistuvį su karštu vandeniu ir maišykite, kol masė taps vientisa.
2. Ištraukusi dubenį iš vandens vonelės, po šaukštą įmaišykite maskarponę.
3. Atvėsusią masę palaikykite šaldytuve, tada iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite rutuliukus. Apvoliojusi kokosų drožlėmis, padėkite ant kepimo popieriaus, kad sukietėtų.
Verta žinoti
Dėl pikantiškumo į maskarponės masę galite įmaišyti kelis šlakelius konjako ar šaukštą kitą stiprios kavos, įkrėsti savo virtos uogienės ar įpilti vaisių sirupo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita