Ingredientai
- Sausainiai 400 g šokoladinių - pagrindui
- Riešutai 50 g saujelė - pagrindui
- Sviestas 100 g pagrindui
- Sutirštintas pienas 100 g pagrindui ir 4 valg. š. geltonam sluoksniui
- Maskarponės sūris 500 g baltam sluoksniui
- Jogurtinė grietinė (baltam sluoksniui) 500 g
- Grietinėlė 250 ml baltam sluoksniui
- Miltelinis cukrus 5 valg. š. baltam sluoksniui
- Vanilinis cukrus 1 valg. š. baltam sluoksniui
- Sultys 5 valg. š. 3 valg. š. citrinų sulčių - baltam sluoksniui ir 2 valg. š. geltonam sluoksniui
- Želatina 7 valg. š. 4 valg. š. baltam sluoksniui, 1 kupinas valg. š. raudonam kremui ir 1,5 valg. š. geltonam sluoksniui
- Saldi uogų (braškių, aviečių, serbentų) tyrė be kauliukų (raudonam kremui) 300 ml
- Moliūgai 200 g nulupto - geltonam sluoksniui
- Nektarinai 2 vnt. geltonam sluoksniui
- Ciberžolė 1 arbat. š. geltonam sluoksniui
- Aromatingas geltonas likeris (geltonam sluoksniui, bet nebūtinai) 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite.
2. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių. Kepinį atvėsinkite, bet neimkite iš formos.
3. Želatinos reikės trims skirtingiems torto sluoksniams. Recepto autorė tai pataria daryti atskiruose indeliuose - išvengtsite klaidų. 4 nenubrauktus šaukštus pagal instrukciją, mažame kiekyje vandens, pasiruoškite baltam sluoksniui, 1 kupiną - raudonam ir 1,5 šaukšto - geltonam sluoksniams.
4. Maskarponę sutrinkite su grietinėle, supilkite jogurtinę grietinę, miltelinį, vanilinį cukrų ir maišykite. Vėliau įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių ir vėl maišykite. Supilkite baltam sluoksniui paruoštą želatiną ir gerai sumaišykite.
5. Į kepimo formą ant sausainių supilkite (geriau nelygiai!) pusę baltos masės ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
6. Į uogų tyrę supilkite raudonam sluoksniui skirtą želatiną, sumaišykite ir pusę jos zigzagais pilkite ant balto torto sluoksnio. Palaikykite šaldytuve, kol apstings.
7. Supilkite baltą sluoksnį, truputį palaikykite šaldytuve, vėl pamarginkite uogų tyre.
8. Kol tortas stingsta, galite ruošti geltoną sluoksnį. Jau paruoštą želatiną, kad nesustingtų, patogu laikyti šiltame vandenyje. Sutarkuokite moliūgo gabaliuką, nuluptus vaisius, įpilkite stiklinę vandens ir pavirkite apie 10 minučių. Kiek pravėsus, įdėkite 4 šaukštus sutirštinto pieno su gerai išmaišyta ciberžole. Į atvėsusią masę įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių, pamaišykite, supilkite želatiną, vėl pamaišykite ir pilkite ant torto.
9. Per naktį laikykite šaldytuve. Papuoškite pagal fantaziją.
Autorės nuotr./Maskarponinis tortas „Bobų vasara“ |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita