Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Maskarponės tortas „Bobų vasara“

Maskarponinis tortas „Bobų vasara“
Maskarponinis tortas „Bobų vasara“ / Autorės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sausainiai 400 g šokoladinių - pagrindui
  • Riešutai 50 g saujelė - pagrindui
  • Sviestas 100 g pagrindui
  • Sutirštintas pienas 100 g pagrindui ir 4 valg. š. geltonam sluoksniui
  • Maskarponės sūris 500 g baltam sluoksniui
  • Jogurtinė grietinė (baltam sluoksniui) 500 g
  • Grietinėlė 250 ml baltam sluoksniui
  • Miltelinis cukrus 5 valg. š. baltam sluoksniui
  • Vanilinis cukrus 1 valg. š. baltam sluoksniui
  • Sultys 5 valg. š. 3 valg. š. citrinų sulčių - baltam sluoksniui ir 2 valg. š. geltonam sluoksniui
  • Želatina 7 valg. š. 4 valg. š. baltam sluoksniui, 1 kupinas valg. š. raudonam kremui ir 1,5 valg. š. geltonam sluoksniui
  • Saldi uogų (braškių, aviečių, serbentų) tyrė be kauliukų (raudonam kremui) 300 ml
  • Moliūgai 200 g nulupto - geltonam sluoksniui
  • Nektarinai 2 vnt. geltonam sluoksniui
  • Ciberžolė 1 arbat. š. geltonam sluoksniui
  • Aromatingas geltonas likeris (geltonam sluoksniui, bet nebūtinai) 1 valg. š.

Kaip gaminti

1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite.

2. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių. Kepinį atvėsinkite, bet neimkite iš formos.

3. Želatinos reikės trims skirtingiems torto sluoksniams. Recepto autorė tai pataria daryti atskiruose indeliuose - išvengtsite klaidų. 4 nenubrauktus šaukštus pagal instrukciją, mažame kiekyje vandens, pasiruoškite baltam sluoksniui, 1 kupiną - raudonam ir 1,5 šaukšto - geltonam sluoksniams.

4. Maskarponę sutrinkite su grietinėle, supilkite jogurtinę grietinę, miltelinį, vanilinį cukrų ir maišykite. Vėliau įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių ir vėl maišykite. Supilkite baltam sluoksniui paruoštą želatiną ir gerai sumaišykite.

5. Į kepimo formą ant sausainių supilkite (geriau nelygiai!) pusę baltos masės ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

6. Į uogų tyrę supilkite raudonam sluoksniui skirtą želatiną, sumaišykite ir pusę jos zigzagais pilkite ant balto torto sluoksnio. Palaikykite šaldytuve, kol apstings.

7. Supilkite baltą sluoksnį, truputį palaikykite šaldytuve, vėl pamarginkite uogų tyre.

8. Kol tortas stingsta, galite ruošti geltoną sluoksnį. Jau paruoštą želatiną, kad nesustingtų, patogu laikyti šiltame vandenyje. Sutarkuokite moliūgo gabaliuką, nuluptus vaisius, įpilkite stiklinę vandens ir pavirkite apie 10 minučių. Kiek pravėsus, įdėkite 4 šaukštus sutirštinto pieno su gerai išmaišyta ciberžole. Į atvėsusią masę įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių, pamaišykite, supilkite želatiną, vėl pamaišykite ir pilkite ant torto.

9. Per naktį laikykite šaldytuve. Papuoškite pagal fantaziją.

Autorės nuotr./Maskarponinis tortas „Bobų vasara“
Autorės nuotr./Maskarponinis tortas „Bobų vasara“

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.