Ingredientai
- Obuoliai 700 g
- Miltai 110 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Citrinos žievelė 1 arbat. š.
- Rudasis cukrus 90 g
- Pienas 75 ml neriebaus
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir paruoškite kepimo indą – ištepkite jį riebalais, pabarstykite šiek tiek miltų ir tuomet padėkite į šalį.
2. Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos skiltelėmis.
3. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, citrinos griežinėlio drožles bei druską ir viską plakite iki vientisos kreminės masės. Vėliau įmaišykite miltus, kepimo miltelius bei pieną ir viską gerai išmaišykite.
4. Į tešlą sudėkite du trečdalius obuolių ir išmaišykite mediniu šaukštu arba mentele.
5. Galiausiai, sudėkite tešlą į kepimui skirtą indą, o likusias obuolių skilteles išdėliokite ant masės viršaus.
6. Pyragą kepkite 35 minutes.
7. Prieš patiekiant šį gardėsį, galite jį apibarstyti cukraus pudra.