Ingredientai
- Sviestas 160 g šalto; tešlai
- Miltai 400 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 tešlai ir 1 paplaktas aptepimui
- Druska 1 arbat. š. po 0,5 šaukštelio tešlai ir įdarui (arba pagal skonį)
- Grietinė 60 g tešlai
- Vištiena 300 g maltos; įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Kefyras 50 ml įdarui
- Kietasis sūris 100 g smulkiai tarkuoto; įdarui
- Migdolai 100 g drožlių; apibarstymui
Kaip gaminti
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Pagaminti tešlą. sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais ir minkyti rankomis, kol virs trupinine mase. Grietinę išplakti su kiaušiniais ir druska, įmaišyti į miltų ir sviesto masę ir greitai išminkyti tešlą. Ją įsukti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 1 valandą.
3. Pagaminti įdarą: svogūną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su malta mėsa, prieskoniais, sūriu ir kefyru.
4. Paruošti kibinus: tešlą padalyti į mažus gabaliukus – maždaug po 30 g. Visus plonai iškočioti skritulio forma. Ant kiekvieno gabaliuko ties viduriu dėti po 20 g įdaro. Gabalėlį sulenkti pusiau, gerai suspausti kraštus ir susukti virvelę. Taip pagaminti visus kibinus, sudėti juos į skardą, aptepti kiaušinio plakiniu, ant viršaus užberti migdolų drožlių.
5. Dėti į orkaitę ir kepti apie 35 minutes. Kibinus atvėsinti ir sudėti ant padėklo.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis