„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Maži mieliniai štrudeliai su migdolais

Mieliniai maži štrudeliai su migdolais
Mieliniai maži štrudeliai su migdolais / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis receptas skirtas anaiptol ne virtuvės pradinukams. Veikiau tiems, kuriems ilgas tešlos kočiojimo procesas yra maloni meditacija, savotiška terapija, bet tikrai ne sunkus darbas. Juk kada, jei ne tamsiais žiemos vakarais, kvėpinti namus mielinės tešlos kepiniais ir lepinti namiškius gardėsiais su aromatingu kreminiu migdolų įdaru?

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Svarbiausia, ką reikia žinoti ir turėti omenyje planuojant laiką, – tešlą šiems kepiniams teks užminkyti iš vakaro, kad ji spėtų lėtai pakilti ir atvėsti. Pats štrudeliukų sukimo ir kepimo procesas ilgai neužtruks, tačiau darbo su kočėlu tikrai bus. Neabejokite – rezultatas tikrai vertas kiekvienos jūsų įdėto darbo minutes.

1. Pradėkite iš vakaro, nuo tešlos minkymo: dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus tarpusavy (sausas mieles, miltus, cukrų ir druską), tada supilkite pieną, kiaušinį, vanilę ir pirštais arba virtuviniu kombainu maišykite, kol masė ims įgauti vientisą pavidalą. Pabaigoje supilkite 30g tirpinto sviesto ir greitai užminkykite minkštą, šiek tiek lipnios konsistencijos tešlą (neminkykite pernelyg ilgai!). Suformuokite iš tešlos kvadratą, įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą vienai valandai.

2. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite iš jos stačiakampį 30×15 cm, taip, kad trumpesnės kraštinės būtų stačiakampio viršuje ir apačioje. Likusį labai minkštą sviestą (195 g) kuo tolygiau ištepkite ant tešlos paviršiaus, palikdami apie 1 cm stačiakampio kraštuose. Užlenkite apatinį tešlos trečdalį į viršų, o tada viršutinį tešlos stačiakampio trečdalį užlenkite uždėdami ant apatinio. Pasukite gautą mažą stačiakampį 90 laipsnių kampu (kad būtų patogiau kočioti) ir vėl iškočiokite stčiakampį 25x17cm, vėl trumpesnes kraštines turėdami viršuje ir apačioje. Stenkitės kočiojant naudoti kuo mažiau papildomų miltų. Vėl lygiai taip pat sulaknkstykite tešlą: užlenkite apatinę dalį iki 1/3 tešlos ploto, tada užlenkite viršutinę dalį ant šios. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 45 minutėms.

3. Kartokite lygiai tokį pat tešlos kočiojimą ir lankstymą dar mažiausiai 3 kartus, kaskart atšaldydami tešlą mažiausiai 30 minučių. Po paskutinio tešlos iškočiojimo ir sulankstymo šaldykite tešlą mažiausiai 5 valandas, o geriausiai – per naktį.

 

4. Prieš formuodami bandeles išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Paruoškite dvi kepimo skardas, išklokite jas kepimo popieriumi.

5. Per tą laiką pasigaminkite migdolų įdarą: visus įdaro ingredientus susėkite į virtuvinio smulkintuvo indą ir kapokite, kol gausite vientisą tirštą konsistenciją.

6. Visą tešlos gabalą padalinkite į 4 dalis. Kiekvieną iš šių dalių iškočiokite į keturis stačiakampius 20x35cm. Ant dviejų tešlos stačiakampių ištepkite migdolų įdarą, o tada juos užklokite likusiais tešlos gabalais. Gausite du stačiakampius tešlos.

Nidos Degutienės nuotr. /Štrudeliukų su migdolais formavimas
Nidos Degutienės nuotr. /Štrudeliukų su migdolais formavimas

7. Kiekvieną jų supjaustykite į 10 juostelių, pjaudami lygiagrečiai trumposios kraštinės. Imkite kiekvieną juostelę ir sukite ją aplink savo ašį, o tada galus sujinkite, formuodami apskritimą su skyle (kaip riestainį).

Nidos Degutienės nuotr. /Štrudeliukų su migdolais formavimas
Nidos Degutienės nuotr. /Štrudeliukų su migdolais formavimas

8. Dėkite taip paruoštą bandelę į kepimo skardą. Kartokite su visomis likusiomis tešlos juostelėmis, palikdami tarpus skardoje tarp jų, kad turėtų vietos kilti kepant. Uždenkite abi skardas švariais virtuviniais rankšluosčiais ir palikite pakilti kambario temperatūroje apie 40 min (arba kol tūris padvigubės).

9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Prieš pat pašaunant kepti patepkite kiekvieną bandelę kiaušinio plakiniu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis. Kepkite apie 17 minučių, arba kol gražiai paruduos, apskrus. Iškepusias bandeles atvėsinkite ant grotelių. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.