Ingredientai
- Jautiena 750 g maltos - mėsainiams
- Kiauliena 250 g maltos - mėsainiams
- Kiaušiniai 1 vnt. mėsainiams
- Tabasko padažas 2 ml pagal skonį - mėsainiams
- Vorčesterio padažas 2 g pagal skonį - mėsainiams
- Bandelės: (apskritos - mėsainiams) 6 vnt.
- Majonezas 4 valg. š. mėsainiams
- Garstyčios 4 valg. š. mėsainiams
- Salotos 200 g lapai - mėsainiams
- Čederio sūris 140 g mėsainiams
- Šoninė: (ploni griežinėliai - mėsainiams) 6 riekės
- Agurkai 3 vnt. marinuoti - mėsainiams
- Troškinti burokėliai: (mėsainiams) 300 g
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. burokėliams
- Svogūnai 2 vnt. burokėliams
- Druska 1 žiupsnelis burokėliams
- Pipirai 1 žiupsnelis burokėliams
- Burokėliai 500 g
- Graikiniai riešutai 10 vnt. puselių - burokėliams
- Aitrioji paprika 170 g burokėliams
- Pomidorai 4 vnt. dideli - burokėliams
- Actas 1 valg. š. vynuogių - burokėliams
- Rudasis cukrus 2 valg. š. burokėliams
- Petražolės 1 sauja šviežių, smulkintų - burokėliams
Kaip gaminti
1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite.
2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių.
3. Bandeles perpjaukite ir iš pjovimo pusės apkepkite.
4. Bandelių puseles aptepkite majonezu su garstyčiomis, uždėkitepo lapą salotų, karštą kotletą. Pabarstykite tarkuotu sūriu, uždėkite po pakepintą griežinėlį šoninės, marinuotų agurkėlių ir troškintų burokėlių. Užvožkite likusiomis bandelių puselėmis ir patiekite.
Troškinkinti burokėliai:
1. Aliejų įkaitinkite keptuvėje, sudėkite susmulkintus svogūnus ir kepkite apie 5 minutes. Pabarstykite druska, pipirais.
2. Sudėkite tarkuotus burokėlius, susmulkintus riešutus, aitriąsias paprikas, pomidorus, įpilkite acto, įmaišykite cukrų. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir ant silpnos ugnies troškinkite maišydami apie 40 minučių.
3. Atvėsinkite ir įmaišykite petražoles.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita