Ingredientai
- Razinos 50 g
- Vyšnios 450 g 50 - džiovintų tešlai ir 400 - šaldytų arba konservuotų - padažui
- Konjakas:(arba apelsinų sulčių) 1 valg. š.
- Pienas 200 ml
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai
- Cukrus 315 g 215 - tešlai ir 100 - padažui
- Migdolai 55 g be žievelės
- Varškė 1 kg
- Sviestas 75 g minkšto
- Citrinos 2 arbat. š. tarkuotų citrinos žievelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas 1 žiupsnelis keli lašai
- Vynas 350 ml raudono - padažui
- Vanduo 250 ml padažui
Kaip gaminti
- Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite.
- Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo.
- Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną.
- Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštės – neužvirkite! Palikite 30 minučių atvėsti.
- Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2 min., nupilkite. Pakartokite. Padžiovinkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite.
- Varškę sutrinkite su sviestu, citrinos žievelėmis ir žiupsniu druskos.
- Sudėkite virtą kremą, įlašinkite vanilės ir išmaišykite iki vienalytės masės. Įmaišykite migdolus, razinas ir džiovintas vyšnias.
- 8 indelius išklokite kelis kartus sulenkta marle ir pripildykite varškės masės. Uždenkite marlės kampučius, masę prislėkite indeliais su vandeniu ar kitu svoriu ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.
- Puode sumaišykite vandenį, vyną ir cukrų. Maišydama kaitinkite, kol ištirps. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir virkite 15–20 minučių.
- Palikite atvėsti 30minučių. Sudėkite vyšnias.
- Duoneles išverskite į lėkšteles ir apliekite vyšnių padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita