8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Mažutės pavlovos su šviežiomis uogomis ir vaisiais

Pavlovos su šviežiomis uogomis ir vaisiais
Pavlovos su šviežiomis uogomis ir vaisiais / Tinklaraščio archyvo nuotr.
Skaitysiu vėliau

meyermaistas.ltŠis grakštus, elegantiškas, lengvas it pūkas, trapus ir spalvingas desertas puikiai papuoš kiekvieną stalą. Tereikia vos keleto ingredientų ir žiupsnio kantrybės. Nors pavlova nėra iš greit paruošiamų desertų, jis tikrai vertas pastangų ir laukimo. Morengus pavlovai galite išsikepti ir kelios dienos iki patiekiant bei laikyti sausai, o reikiamą dieną tiesiog uždėti plaktos grietinėlės, šviežių vaisių ir uogų bei ilgai nelaukiant tiekti ant vaišių stalo.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušinio baltymas 4 vnt. kambario temperatūros; morengams
  • Cukrus 280 g 230 g (namuose malto kavamalėje ar kuo smulkiau grūsto, bet ne pirktinės cukraus pudros) morengams ir 50 g kremui
  • Druska 1 žiupsnelis morengams
  • Grietinėlė 350 ml ne mažiau kaip 35 proc. riebumo; kremui
  • Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. kremui
  • Įvairios uogos 500 g mes naudojome šviežias šilauoges, avietes, braškes ir kivius

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros.

2. Į didelį švarų metalinį ar stiklinį indą sudėkite baltymus, atskirtus nuo trynių su žiupsneliu druskos ir gerai išplakite iki minkštų, akytų putų. Tada pamažu, pildami dalimis, įplakite cukrų: iš pradžių dėkite vieną šaukštą smulkaus cukraus nuolat plakdami, kol visiškai ištirps ir visai nesimatys granulių (apie 1 min.), tada antrą šaukštą ir t.t. Kartokite, kol subersite visą cukrų. Ar cukrus tikrai ištirpęs, galite patikrinti paėmę šiek tiek plakinio tarp pirštų galiukų ir patrynę – cukraus turi visiškai nesijausti, jis visas turi būti ištirpęs.

3. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi. Ant jo galite formuoti morengus specialiu konditeriniu švirkštu, paprastu maišeliu su prakirptu kampu arba tiesiog šaukštu (kaip darėme mes). Formuojant pavlovų morengus, suformuokite lizdelio formos morengą su įdubimu viduryje ir aukštesniais krašteliais – taip turėsite vietos, kur dėti plaktą grietinėlę su vaisiais ir uogomis. Iš recepte nurodyto kiekio mes suformavome 8 pusės delno dydžio morengus, bet dydis gali būti bet koks, tad galite gaminti mažesnius ar didesnius.

4. Kai baigsite formuoti morengus, dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 80 min. Iškepus neskubėkite traukti iš orkaitės. Geriausiai – net neatidarykite orkaitės. Tiesiog palikite morengus orkaitėje natūraliai lėtai atvėsti dar valandą ar dvi (galite ir pernakt). Greitai išėmus jie gali suskilti.

5. Kol morengai vėsta, pasigaminkite įdarą: švariame sausame dubenyje gerai išplakite šaltą grietinėlę su norimu kiekiu cukraus ir vanile. Plakite iki standžių putų.

6. Kai atvėsusius morengus išimsite iš orkaitės ir jau galėsite tiekti, į jų vidurį dėkite po šaukštą ar du plaktos grietinėlės, ant jos – norimų vaisių ir uogų. Štai ir viskas, turite nuostabiąją pavlovą, kuri pasiruošusi keliauti ant vaišių stalo!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.