Ingredientai
Kaip gaminti
1. Į 4 l šalto virinto vandens sudėkite medų, griežinėliais supjaustytą citriną (nulupti nereikia), razinas, maišydami suberkite miltus, sudėkite mieles ir 24 val. palaikykite kambario temperatūroje.
2. Paskui į rūgstančią girą įpilkite dar 1 l šalto virinto vandens ir palikite, kol razinos ir citrinų griežinėliai iškils į paviršių.
3. Tada girą nukoškite, supilstykite į butelius, į kiekvieną įmesti po 2–3 razinas. Butelius užkimškite ir laikykite šaldytuve (geriausia – suguldytus). Po dviejų dienų medaus girą jau galima gerti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita