Ingredientai
- Apelsinai 2 vnt.
- Vanilė 1 vnt. ankštis
- Cukrus 50 g
- Medus 200 g
- Levandos 5 g 1 šakelė
- Kiaušiniai 7 vnt. tryniai
- Grietinėlė 350 ml plakama
- Uogos: (įvairios) 400 g
- Likeris 4 valg. š. Apelsinų
Kaip gaminti
1. Vieną apelsiną nuplaukite karštu vandeniu ir nušluostykite. Pusę jo žievelės smulkiai sutarkuokite, kitą pusę – plonai nupjaukite. Iš abiejų apelsinų išspauskite 100 ml sulčių, supilkite į karščiui atsparų indą, įmeskite vanilės ankštį, suberkite cukrų ir užvirinkite. Vanilės ankštį išgriebkite.
2. Pusę kiekio medaus ištirpinkite, atvėsinkite ir į jį suberkite nuo levandų šakelės nuskabytus žiedus. Išmaišykite.
3. Kiaušinių trynius plakite su medumi, kol pradės putoti. Po truputį įmaišykite apelsinų sirupą. Masę atvėsinkite šalto vandens vonelėje.
4. Grietinėlę išplakite ir įmaišykite į atvėsusią trynių masę. Viską sukrėskite į apskritą formą ir per naktį laikykite šaldytuve.
5. Nupjautą apelsino žievelę sudėkite į likusį medų, pavirkite ir atvėsinkite. Formą su ledais trumpam panardinkite į šiltą vandenį, atsargiai išverskite į lėkštę ir palaikykite šaldytuve 10 minučių. Uždėkite apelsinų likeryje pamirkytų uogų, apipilkite medumi su apelsino žievele.
Pagaminimo laikas, be šaldymo laiko!
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“