„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.1 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Medaus ledai („Semifreddo“)

Medaus ledai (SEMIFREDDO)
Medaus ledai (SEMIFREDDO) / Skaniosdienos.lt nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 5 vnt. 1 didelis kiaušinis ir 4 dideli tryniai
  • Medus 120 g 100 g skysto (gali būti ištirpdytas) - ledams ir 2 valg. š. patiekimui
  • Grietinėlė 300 ml 35 proc. riebumo plakamos
  • Riešutai 1 sauja mėgstamų (žemės, lazdyno, migdolų ar pan.)

Kaip gaminti

Įrankiai:

  • Garų vonelė (puodas su verdančiu vandeniu ir virš jo uždėtu stikliniu arba keramikiniu dubeniu),
  • Plakimo šluotelė,
  • Elektrinis plaktuvas,

Šaldymo forma (pailga kekso forma).

Gaminimas:

  1. Šaldymo formą išklokite maistine plėvele ir atidėkite į šalį. 
  2. Kiaušinį, trynius ir medų sudėkite į dubenį virš garų. Plakimo šluotele maišykite/plakite, kol masė taps balkšva ir tiršta. Masė bus panaši į plakto trynio ir cukraus masę (vaikystėje valgytą gogel mogel). Visas šis procesas užims šiek tiek laiko, tad turėkite kantrybės. Taip pat nepalikite masės nemaišomos, kadangi ims kepti prie dugno. Paruoštą masę nuimkite nuo garų ir palikite atvėsti. Aš papildomai įstatau dubenį į šaltą vandenį, kad masė atvėstų greičiau. 
  3. Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę. Į ją supilkite atvėsusią kiaušinių masę ir gerai įmaišykite. Viską išmaišius supilkite į šaldymo formą ir įdėkite į šaldiklį bent 4 val., geriausiai per naktį. 
  4. Sustingusius ledus išverskite ant lėkštės, nuimkite plėvelę ir apliekite medumi. Riešutus suskaldykite ir šiek tiek paskrudinkite keptuvėje, tuomet užberkite ant viršaus. Patiekite iš karto. Likusius ledus dėkite atgal į šaldiklį.

Patarimai:

  • Naudojau kaimiškus kiaušinius, tad ledai tapo ryškiai geltoni dėl trynių. 
  • Galite riešutų, šokolado drožlių įmaišyti ir į pačius ledus prieš šaldant.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.