Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt. 1 didelis kiaušinis ir 4 dideli tryniai
- Medus 120 g 100 g skysto (gali būti ištirpdytas) - ledams ir 2 valg. š. patiekimui
- Grietinėlė 300 ml 35 proc. riebumo plakamos
- Riešutai 1 sauja mėgstamų (žemės, lazdyno, migdolų ar pan.)
Kaip gaminti
Įrankiai:
- Garų vonelė (puodas su verdančiu vandeniu ir virš jo uždėtu stikliniu arba keramikiniu dubeniu),
- Plakimo šluotelė,
- Elektrinis plaktuvas,
Šaldymo forma (pailga kekso forma).
Gaminimas:
- Šaldymo formą išklokite maistine plėvele ir atidėkite į šalį.
- Kiaušinį, trynius ir medų sudėkite į dubenį virš garų. Plakimo šluotele maišykite/plakite, kol masė taps balkšva ir tiršta. Masė bus panaši į plakto trynio ir cukraus masę (vaikystėje valgytą gogel mogel). Visas šis procesas užims šiek tiek laiko, tad turėkite kantrybės. Taip pat nepalikite masės nemaišomos, kadangi ims kepti prie dugno. Paruoštą masę nuimkite nuo garų ir palikite atvėsti. Aš papildomai įstatau dubenį į šaltą vandenį, kad masė atvėstų greičiau.
- Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę. Į ją supilkite atvėsusią kiaušinių masę ir gerai įmaišykite. Viską išmaišius supilkite į šaldymo formą ir įdėkite į šaldiklį bent 4 val., geriausiai per naktį.
- Sustingusius ledus išverskite ant lėkštės, nuimkite plėvelę ir apliekite medumi. Riešutus suskaldykite ir šiek tiek paskrudinkite keptuvėje, tuomet užberkite ant viršaus. Patiekite iš karto. Likusius ledus dėkite atgal į šaldiklį.
Patarimai:
- Naudojau kaimiškus kiaušinius, tad ledai tapo ryškiai geltoni dėl trynių.
- Galite riešutų, šokolado drožlių įmaišyti ir į pačius ledus prieš šaldant.
Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita