Ingredientai
- Cukrus 300 g 200 g biskvitui ir 100 g kremui
- Medus 300 g dirbtinio arba natūralaus; biskvitui (ir dar šiek tiek arbatos pasaldinimui)
- Sviestas 250 g sviesto; biskvitui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Cinamonas 1 žiupsnelis biskvitui
- Muskatas 1 žiupsnelis biskvitui
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis biskvitui
- Imbieras 1 žiupsnelis biskvitui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis biskvitui
- Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
- Miltai 350 g biskvitui
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. biskvitui
- Grietinėlė 500 g 36 proc. riebumo; kremui
- Grietinė 300 g 30 proc. riebumo; kremui
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis kremui
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys; kremui
- Juodosios arbatos arbatžolės 1 žiupsnelis pagaminkite 250 ml arbatos ir pasaldinkite medumi
Kaip gaminti
Iškepkite biskvitus:
1. Ant kartono nusibraižykite Gediminaičių stulpus, išsikirpkite.
2. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite cukrų, medų, sviestą, druską, prieskonius. Kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol gausite vientisą masę ir ji užvirs. Nuimkite nuo ugnies.
3. Į atvėsusią masę supilkite išplaktus kiaušinius.
4. Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Suberkite miltus į plakinį iš gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo.
5. Kepimo popieriumi ištieskite kepimo skardą, ant popieriaus nusibraižykite kvadratą (tokio dydžio, kokie bus Gediminaičių stulpai (nuotraukoje – 27x26 cm)). Pilkite trečdalį paruoštos biskvito tešlos į „kvadratą“ ir tolygiai paskleiskite. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Tą patį atlikite su likusia tešla – iškepkite likusius 2 biskvitus.
6. Biskvitams atvėsus, pagal trafaretą išsipjaukite formas.
Paruoškite kremą:
1. Į dubenį sudėkite visus ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite standžią masę.
Formuokite tortą:
1. Kiekvieną biskvitą sulaistykite arbata su medumi ir pertepkite kremu.
2. Palikite tortą šaldytuve nakčiai. Prieš patiekdami – dekoruokite.