Ingredientai
- Cukrus 150 g „Dansukker“ PANEVĖŽIO PLIUS
- Sirupas:(„Dansukker“ auksaspalvio) 75 ml
- Sviestas 150 g tinka ir margarinas
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 - nedidelių ir 1 - baltymo - glajui
- Apelsinai 1 vnt. 0,5 valg. š. - tarkuotos žievės
- Imbieras 1 valg. š. 0,5 - tarkuoto
- Gvazdikėliai 1 valg. š. 0,5 - maltų
- Soda 1 valg. š. 0,5
- Actas 1 valg. š. 1 valg. š - meduoliams ir 2 - 3 lašeliai - glajui
- Miltai 400 g
- Miltelinis cukrus 400 g „Dansukker“ - glajui
Kaip gaminti
- Užvirkite cukrų ir auksaspalvį sirupą. Į gautą masę įdėkite sviestą arba margariną, leiskite jam ištirpti, išmaišykite. Palikite mišinį atvėsti.
- Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktus kiaušinius, prieskonius, actu gesintą sodą ir miltus. Apibarstykite tešlą trupučiu miltų ir palikite šaltoje vietoje kelias valandas arba per naktį.
- Išminkykite tešlą ir padalinkite ją dalimis. Iškočiokite 2-3 mm lakštais, formelėmis išspauskite sausainius. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 6-9 minutes. Palikite meduolius atvėsti ant kepimo skardos.
- Sudėkite visas glajaus sudedamąsias dalis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.
*Jei norite glajui suteikti spalvą, vietoj kiaušinio baltymo naudokite sultis, sirupus.
*Likusią meduolių tešlą galite šaldyti šaldiklyje kitam kepimui.
Receptas „DANSUKKER“