Ingredientai
- Miltai 450 g
- Rudasis cukrus 150 g
- Margarinas 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 kiaušiniai tešlai ir 1 baltymas glajui
- Medus 100 g
- Soda 1 arbat. š. gesinta
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. malti
- Imbieras 1 arbat. š. maltas
- Muskatas 1 arbat. š. maltas
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 250 g glajui
Kaip gaminti
- Įmuškite kiaušinius į dubenį, supilkite cukrų, medų, tirpintą margariną ir viską sumaišykite.
- Dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite. Kai ištirps cukrus, nukelkite dubenį nuo garų, supilkite į jį sodą ir gerai viską išsukite.
- Tuomet suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Jeigu tešla per skysta, įberkite dar miltų, bet žiūrėkite, kad ji nebūtų kieta. Atšaldyti tešlos nereikia. Iš karto kočiokite ją ir išspauskite norimas figūrėles.
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C, su dėkite meduoliukus į kepimo skardą ir, jiems iškilus, traukite lauk.
- Pasiruškite glajų: baltymą lengvai išplakite ir po truputį berkite miltelinį cukrų. Glajus turi kristi nuo šaukšo.
Receptą atsiuntė Rita Matulkaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita