Ingredientai
- Miltai 500 g
- Medus 300 g
- Cukrus 170 g
- Sviestas 70 g
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Grietinė 250 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. maltų
- Muskatas 0,5 arbat. š. tarkuoto
Kaip gaminti
1. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir į gautą masę supilkite medų. Viską gerai išmaišykite ir berkite cinamoną, tarkuotą muskatą bei gvazdikėlius.
2. Puodelyje išlydykite sviestą, kurį sumaišykite su medaus ir cukraus mase bei supilkite grietinę. Viską dar kartą gerai išmaišykite.
3. Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį, nuolat maišydami, pilkite į medaus masę. Stebėkite, kad neatsirastų gumuliukų.
4. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišykite į gautą tešlą.
5. Supilkite tešlą į kepimo formą (itin tinka speciali meduolio forma) ir kepkite apie pusvalandį 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai parus.