Ingredientai
- Miltai 270 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 0,25 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. malto
- Kardamonas 0,5 arbat. š. malto
- Gvazdikėliai 0,5 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Rudasis cukrus 100 g
- Cukraus sirupas 100 ml
- Sviestas 125 g
- Grietinėlė 600 ml plakamosios; 100 ml tešlai ir 500 kremui
- Pienas 150 ml
- Maskarponės sūris 500 g kremui
- Cukraus pudra 3 valg. š. kremui
- Cukatos 50 g smulkiai kapotų apelsinų žievelių; kremui
- Cukrus 2 valg. š. spanguolėms
- Kiaušinio baltymas 1 vnt. spanguolėms
- Spanguolės 1 puodelis
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais kepimo formą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską, prieskonius, viską persijokite.
3. Ištirpinkite sviestą, supilkite į puodą pieną ir grietinėlę.
4. Kiaušinius su cukrumi išsukite iki purumo. Supilkite sirupą ir gerai išmaišykite. Dalimis pakaitomis įmaišykite miltų ir sviesto mišinius. Nepermaišykite.
5. Trečdalį tešlos supilkite į kepimo formą (18 cm skersmens) ir kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje 25–30 minučių. Jei turite tris vienodas kepimo formas, galite visus tris meduolinio biskvito sluoksnius kepti vienu metu. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepė. Išverskite meduolinius biskvitus ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
6. Iki standumo išplakite grietinėlę. Bebaigdami plakti suberkite cukraus pudrą. Sudėkite maskarponę ir išplakite iki purios vientisos masės.
7. Dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ant tortinės, užtepkite trečdalį kremo. Užbarstykite pusę smulkintų cukatų. Uždėkite antrąjį meduolio sluoksnį, užtepkite trečdaliu kremo ir užbarstykite likusias cukatas. Uždėkite viršutinį sluoksnį, užtepkite likusį kremą, gražiai išlyginkite paviršių ir šonus. Padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, galima palikti ir pernakt.
8. Lengvai išplakite kiaušinio baltymą. Uogas po vieną merkite į baltymą ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų skysčio perteklius. Po to po vieną išvoliokite uogas cukruje ir palikite džiūti ant lėkštės apie 30 minučių.
9. Dekoruokite tortą cukruotomis spanguolėmis ir eglišakiais, cukraus masės snaigėmis.