Ingredientai
- Sviestas 50 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 7 valg. š. 3 - tešlai ir 4 - įdarui
- Medus 3 valg. š.
- Miltai 4 valg. š.
- Soda 1 arbat. š. nugesintos su citrinų sultimis
- Cinamonas 1 arbat. š. 1/2
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis maltų
- Aliejus 20 ml kepimo indui patepti
- Grietinė 400 g įdarui
- Želatina 2 valg. š. įdarui
- Citrinų rūgštis 1 arbat. š. 1/4 - įdarui
Kaip gaminti
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išplakite.
- Į dubenį įdėkite sviestą ir medų, statykite ant labai silpnos ugnies ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol sviestas ir medus visiškai ištirps.
- Nukėlę nuo ugnies, sudėkite miltus, sodą, cinamoną ir gvazdikėlius, viską gerai išmaišykite.
- Į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi ir pateptu aliejumi, supilkite paruoštą tešlą. Ją paskirstykite plonai.
- Jei kepimo indas mažesnis, kepti du kartus (gausis du vyniotiniai).
- Kepti 170◦ orkaitėje, apie 15 minučių, kol gražiai pagels. Iškepusį lakštą ir dar karštą susukite ir palikite valandą atvėsti.
- Tuomet pasiruoškite kremą. Grietinę išmaišykite su cukrumi, citrinos rūgštele, vandenyje išbrinkinta ir ištirpdinta ant silpnos ugnies želatina.
- Trumpam įdėti į šaldytuvą, kad apstingtų.
- Atvėsusį meduolį išvynioti ir ištepti įdaru bei vėl atgal susukti. Leisti sustingti. Puošti pagal fantaziją ir skonį.
SKANAUS!
Receptą atsiuntė Evelina Mincevičiūtė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita