Ingredientai
- Cukrus 1 puodelis tamsaus melasos cukraus
- Medus 1 puodelis natūralaus
- Pienas 1 puodelis 1/3 riebaus
- Sviestas 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt. didelių
- Vanilė 1 arbat. š. vanilės pastos
- Druska 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. maltas
- Prieskoniai 1 arbat. š. meduoliams
- Miltai 1 puodelis 1 ir 1/2 -
- Uogienė:(slyvų) 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Į didelį dubenį sudėkite cukrų, medų, pieną, gabaliukais pjaustytą sviestą ir iki vientisos masės tirpinkite ant karštų garų.
- Gautą masę šiek tiek pravėsinkite ir įplakite kiaušinius.
- Suberkite miltus ir visus prieskonius, užmaišykite tešlą.
- Supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite 180–190 laipsnių temperatūroje, kol meduolis iškyla, o į vidų įsmeigtas medinis pagaliukas neapsivelia žalia tešla.
- Leidžiame pyragui atvėsti. Perpjaukite pusiau ir pertepkite uogiene. Kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą, vėliau jau galite skanauti.
Receptas iš: g-blogas.lt