Ingredientai
- Jautiena 400 g nugarinė
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Aliejus 1 valg. š.
- Paprikos 1 vnt. geltona
- Meksikietiški prieskoniai: 35 g
- Pupelės 200 g virtos arba konservuotos
- Aitrioji paprika 5 g 1/2 ankšties
- Petražolės 1 arbat. š. kapotos
- Tortilija 8 vnt. mažos
- Citrinos 1 vnt. skiltelės
- Jogurtas 6 valg. š. natūralus
Kaip gaminti
- Svogūnus susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iki geltonumo apkepkite svogūnus. Juostelėmis supjaustykite papriką ir sudėkite į keptuvę. Maišydami kepkite apie 3 minutes. Išimkite iš keptuvės.
- Jautienos nugarinę supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, kol apskrus. Tuomet atgal sudėkite kepintus svogūnus ir paprikas, suberkite smulkintą aitriąją papriką ir smulkintas petražoles, gerai išmaišykite. Suberkite meksikietiškus prieskonius. Įpilkite kelis šaukštus vandens. Suberkite pupeles ir viską troškinkite dar minutę. Troškinį supilkite į indą, kurį dėsite ant stalo. Jei turite, galite ant viršaus pabarstyti sūrio, šviežių žalumynų.
- Pašildykite tortilijas ir sudėkite į lėkštę – troškinys vyniojamas į tortilijas: į vidurį dėkite troškinio, pašlakstykite citrinų sultimis ir susukite. Jei turite, fajitas galite pagardinti šviežių salotų lapais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių