Ingredientai
- Faršas 400 g jautienos
- Pipirai 1 žiupsnelis penkių pipirų mišinys
- Druska 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
- Paprikos 2 vnt. raudona ir geltona
- Pupelės 300 g konservuotos, 1 indelis
- Pomidorai 300 g 1 indelis, konservuotų luptų
- Svogūnai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 3 - 4
- Česnakai 3 skiltelės 3 - 4
- Padažas: (aitriųjų pipirų) 2 valg. š.
- Pomidorų pasta: 2 valg. š.
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Jautienos faršą pagardinkite pipirų mišiniu, druska, aitriąja paprika ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kukulius ir dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite sriubą.
2. Puode storu dugnu įkaitinkite 3–4 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir maišydami apkepkite, tada sudėkite pomidorų pastą, aitriųjų pipirų padažą ir dar pakepinkite.
3. Saldžiąsias paprikas supjaustykite juostelėmis ir sumeskite į apkeptus svogūnus, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite sojų padažo, šiek tiek vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite) ir troškinkite ant silpnos ugnies 10–15 minučių. Į sriubą sumeskite kukulius, smulkintus rozmarinus, paskaninkite druska, cukrumi ir virkite dar 10 minučių.
4. Baigiant sriubai virti suberkite konservuotas pupeles ir dar 5–7 minutes pavirkite. Tiekite su balta duona.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių