Ingredientai
- Kiauliena 640 g 4 gabalėliai nugarinės (be kaulų, maždaug po 160 g kiekvienas)
- Imbieras 100 g konservuotų
- Mėsos sultinys 400 ml
- Paprikos 1 vnt. po 0,5 raudonos ir geltonos saldžiųjų paprikų
- Svogūnų laiškai 50 g saujelė
- Aliejus 2 valg. š.
- Sultys 200 ml baltųjų vynuogių
- Slyvų tyrė 100 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Sojų padažas 50 ml
- Krakmolas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laispnių. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Nuvarvinkite imbierus. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais. Kiekvieną mėsos gabalėlį išklokite imbierais, uždėkite po keletą raudonų ir geltonų paprikų juostelių bei svogūnų laiškų. Suvyniokite suktinukus ir apriškite virtuviniu siūlu.
2. Keptuve įkaitinkite aliejų, sudėkite suktinukus ir apkepinkite. Supilkite vynuogių sultis ir troškinkite 5 minutes. Įmaišykite slyvų tyrę, supilkite sultinį, įdėkite nuluptą skiltelę česnako. Keptuvą su suktinukais uždenkite, šaukite į orkaitę ir troškinkite apie 40 minučių.
3. Suktinukus išimkite ir padėkite šiltai. Į sultinį keptuve supilkite sojų padažą, su keliais šaukštais šalto vandens išsuktą krakmolą, įberkite druskos, pipirų. Maišydami virkite 5 minutes. Suktinukus apipilkite karštu padažu. Tiekite su virtais makaronais.
Knyga „Geri receptai 2“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai 2“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių