Ingredientai
- Jautiena 600 g maltos
- Svogūnai 1 vnt.
- Aitrioji paprika 3 vnt. 1 sriubai ir 2 patiekti
- Česnakai 4 skiltelės
- Kukurūzai 2 vnt. burbuolės
- Paprikos 3 vnt.
- Pupelės 1 st. skirtingų rūšių ir spalvų (raudonųjų, juodųjų, margųjų)
- Konservuoti pomidorai 2 vnt. skardinės
- Jautienos sultinys 1 l
- Aitriosios paprikos dribsniai 1 arbat. š.
- Aitriosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Kuminai 1 arbat. š. malto
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š.
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovintų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. kepimui
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Avokadai 1 vnt. supjaustytas; patiekti
- Kukurūzų traškučiai 1 vnt. pakuotė; patiekti
- Kalendros 1 sauja kapotų šviežių; patiekti
- Sūris 1 sauja tarkuoto kietojo; patiekti
- Grietinė 100 ml patiekti
- Žalioji citrina 1 vnt. supjautyta skiltelėmis; patiekti
Kaip gaminti
Taco sriuba savo pavadinimą gavo todėl, kad jai naudojami visi tie patys ingredientai, kaip ir takoms (meksikietiškiems paplotėliams su įdaru): pomidorai, aitriosios ir saldžiosios paprikos, įvairiausios pupelės, kukurūzai, avokadai, kalendros ir mėsa.
Sriuba dažniausiai pateikiama su įvairiais priedais, vienas populiariausių – kukurūziniai tortilijų traškučiai. Jei sriuba bus kiek per aštri, nugesinkite aštrumą įmaišydami grietinės ar jogurto. Tokia sriuba sušildys kiekvieną, sugrįžusį namo ar užsukusį į svečius. Tik nepamirškite prie jos pateikti pilnos lėkštės įvairiausių spalvingų ir skanių priedų.
1. Iš anksto, kelios valandos iki sriubos virimo, karštu vandeniu užpilkite pupeles, kad jos spėtų išbrinkti.
2. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepkite puode ant aliejaus. Kai apkeps, suberkite maltą jautieną ir kepkite nuolat maišydami, kad taptų biri. Kai mėsa apkeps, suberkite kapotą česnaką ir aitriąją papriką, dar kiek maišydami pakepkite.
3. Ant mėsos supilkite konservuotus pomidorus, suberkite visus prieskonius ir druską. Kai užvirs, supilkite sultinį, suberkite išbrinkusias perplautas pupeles, uždenkite puodą ir virkite apie 1 valandą, kol pupelės suminkštės.
4. Nuo kukurūzų burbuolių nupjaustykite kukurūzų sėklas (jei neturite šviežių, galite naudoti ir šaldytas). Jas berkite į puodą kartu su pjaustytomis saldžiosiomis paprikomis, pavirkite dar 10 minučių. Puodą uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių, kad įsiskonėtų.
5. Per tą laiką paruoškite priedus prie sriubos: pjaustytą avokadą, smulkintą mėlynąjį svogūną, šviežas kalendras, aitriąsias paprikas, tarkuotą sūrį, tortilijų traškučius, žaliąją citriną, grietinę. Kiekvienas valgytojas sriubą galės pabarstyti norimais priedais pats.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių