Ingredientai
- Žuvis 450 g baltos
- Pomidorai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 vnt.
- Apelsinai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovintų
- Kuminai 1 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis maltos
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5 maltų
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nusausintas žuvis ir apkepkite (po 2 min. kiekvieną pusę). Žuvis išimkite.
2. Į likusius riebalus sudėkite sugrūstą česnaką, smulkiai sukapotą svogūną, kubeliais supjaustytus pomidorus, įberkite raudonėlių, kuminų, aitriosios paprikos, nuo apelsino nutarkuotų žievelių ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 min.
3. Supilkite iš apelsino išspaustas sultis ir nukelkite nuo ugnies.
4. Į riebalais pateptą apkepo indą pirmiausia sudėkite žuvis, ant viršaus sukrėskite pomidorų masę ir pagardinkite pipirais.
5. Indą uždenkite ir kepkite 190 °C orkaitėje 30 min.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita