Ingredientai
- Melionas 2 vnt. maži
- Grietinė 2 valg. š.
- Kumpis 4 riekės vytinto
- Citrinos sultys 1 valg. š. arba pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. arba pagal skonį
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Melionus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į trintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės.
2. Trintą melionų masę pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų bei citrinos sultimis.
3. Vytintą kumpį pakepinkite keptuvėje tol, kol jis taps traškus.
4. Melionų tyrę supilkite į dubenėlius, pagardinkite šaukšteliu grietinės, sutrupinkite kepintą vytintą kumpį, pabarstykite pipirais bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos