Ingredientai
- Mėlynės 250 g šviežių arba šaldytų
- Medus 60 ml
- Jogurtas 420 g graikiško, be priedų
- Želatina 1,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Suberkite mėlynes į trintuvą kartu su medumi ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite masę į keptuvę kartu su jogurtu. Pakaitinkite mišinį ant žemos ugnies iki kiek aukštesnės nei kambario temperatūros.
2. Pusę masės supilkite į stiklinį indą ir apibarstykite želatinos milteliais. Tuomet luktelkite 5 minutes ir į indą įmaišykite likusią masę.
Supilstykite masę į atskirus indelius ir 2-3 valandoms palikite juos šaldytuve. Desertas paruoštas!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė