Ingredientai
- Mėlynės 300 g 100 g šaldytų mėlynių putėsiams ir 200 g želė
- Grietinė 150 g putėsiams / 30 proc. riebumo
- Grietinėlė 400 ml po 200 ml putėsiams ir šokolado musui / 35 proc. riebumo
- Miltelinis cukrus 5 valg. š. 3 valg. š. putėsiams ir 2 valg. š. želė / arba pagal skonį
- Želatina 1 arbat. š.
- Šokoladas 120 g baltas
Kaip gaminti
1. Mėlynių putėsiai. Želatiną užpilkite 3 valg. š. šalto vandens ir palikite išbrinkti. Išplakite grietinę, mėlynes (prieš tai pertrinkite jas per sietelį) ir pusę miltelinio cukraus. Ištirpinkite želatiną ir atvėsintą supilkite į turimą masę. Išplakite.
2. Iki standumo išplakite grietinėlę su likusiu milteliniu cukrumi ir atsargiai įmaišykite į mėlynių ir grietinės masę. Išpilstykite į indelius ir statykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
3. Mėlynių želė. Užpilkite želatiną 3 arbat. š. šalto vandens ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią dėkite į per sietelį pertrintų mėlynių masę ir pakaitinkite, kol želatina ištirps, bet neužvirinkite. Atvėsinkite ir atsargiai išpilstykite ant sustingusių mėlynių putėsių. Statykite į šaldytuvą, kad želė sustingtų.
4. Baltojo šokolado musas. Šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje ir atvėsinkite. Įmaišykite iki standumo išplaktą grietinėlę. Atsargiai, lėtai viską suplakite plaktuvu. Išpilstykite ant sustingusios mėlynių želės ir statykite vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.
Receptas iš tinklaraščio „aj-receptai“