Ingredientai
- Cukrus 230 g
- Mėlynės 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 150 g
- Sviestas 30 g
- Baltasis šokoladas 100 g smulkinto
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Viename dubenyje išmaišykite miltus bei kepimo miltelius, o kitame, didesniame, iki baltos masės išsukite sviestą ir cukrų. Į šį dubenį taip pat įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite.
2. Į šlapių ingredientų mišinį supilkite pusę miltų mišinio ir gerai išmaišykite. Pilkite likusį miltų mišinį ir vėl viską kruopščiai išmaišykite.
3. Į gautą tešlą sudėkite mėlynes bei baltojo šokolado gabaliukus ir tešlą sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą.
4. Pyragą kepkite 40–50 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
5. Iškepusį pyragą palikite atvėsti ir vėliau skanaukite.