Ingredientai
Kaip gaminti
1. Mėlynes nuplaukite ir nuvarvinkite. Suberkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol suminkštės.
2. Sukrėskite į marle išklotą sietelį ir palikite sultims išbėgti. Silpnai paspauskite.
3. Sultis (be nuosėdų) perpilkite į puodą, pakaitinkite ir suberti cukrų.
4. Supilstykite į stiklainius, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 90 laipsnių temperatūros vandenyje 10 minučių. Užsukite.
![]() |
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Gėrimai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita