Ingredientai
- Raudongūžis kopūstas 0,5 vnt.
- Vištienos filė 200 g
- Smidrai 100 g
- Avinžirniai 300 g galima ir 400 g; konservuotų arba virtų
- Česnakai 2 skiltelės nuluptos
- Sviestas 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Vynas 0,5 st. baltojo sauso
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Vištienos prieskoniai 0,3 arbat. š.
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė šviežio
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto
Kaip gaminti
1. Vištienos krūtinėlės filė supjaustyti nedideliais kubeliais, kopūstą – juostelėmis, smidrus – riekelėmis, o viršūnėles palikti nepjaustytas papuošimui.
2. Viename puode užvirti 1 l vandens.
3. Kitame puode įkaitinti alyvuogių aliejų, įdėti česnako skiltelę ir trumpai pakepinti. Tada suberti šviežio rozmarino lapelius, sudėti vištieną, įberti vištienos priekonių, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes. Supilti vyną, sudėti susmulkintą kopūstą ir suberti smidrus. Išmaišyti ir apkepinti ant aukštos kaitros. Tada po truputį periodiškai pamaišant įpilti po samtį verdančio vandens iš pirmojo puodo. Pilti iki norimo tirštumo.
4. Kai kopūstas suminkštėja, sudėti avinžirnius, įberti druskos, pipirų, išmaišyti, sumažinti kaitrą, uždengti ir patroškinti 2-3 minutes.
5. Keptuvėje išlydyti sviestą kartu su šlakeliu aliejaus, įmesti česnako skiltelę, sudėti smidrų viršūnėles, įberti druskos, pipirų, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes.
6. Patiekti dubenėliuose, apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu ir dekoruoti smidrų viršūnėlėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos