Ingredientai
- Sviestas 1 valg. š.
- Menkė 6 vnt. filė gabaliukai
- Citrinos 1 vnt.
- Druska 0,3 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,25 arbat. š.
- Sūris 200 g tarkuoto „Tilžės“
- Garstyčios 1 valg. š.
- Grietinėlė 100 ml
- Džiūvėsiai 0,5 st. smulkintų
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite menkę. Pagal skonį apibarstykite druska, pipirais ir pašlakstykite išspaustomis citrinos sultimis. Apibarstykite žuvį tarkuotu sūriu.
2. Sumaišykite garstyčias su grietinėle ir tolygiai užpilkite ant žuvies. Apibarstykite džiūvėsėliais ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30 minučių.
Patiekite su bulvėmis, ryžiais ar lakštiniais bei salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei